In het Alkmaarse coalitieakkoord staat opgenomen dat iedere uitkeringsgerechtigde een tegenprestatie moet leveren voor een uitkering, wanneer dit redelijkerwijs kan worden verlangd. Maar op de peildatum van 18 januari blijken slechts 328 van de 2.479 bijstandsontvangers dit te doen.

De eis staat voorgeschreven in het landelijke beleid rond de bijstand. De tegenprestatie kan zijn bij toeleiding naar werk of in de zin van een zinvolle bijdrage aan de samenleving. De 328 actieve bijstandsontvangers zetten zich in als vrijwilliger, in de mantelzorg en doen aangeboden werk via HALTEWerk.

De verantwoordelijke minister heeft onlangs te kennen gegeven dat als de gemeente deze regelgeving niet naar behoren uitvoert er sancties kunnen volgen. OPA heeft geconstateerd dat in gemeente Alkmaar slechts 13% van de uitkeringsgerechtigden actief is. Dit vinden de fractie teleurstellend laag.

OPA wil van het college weten waarom dit percentage zo laag is en waarom er niet voldoende uitvoering is gegeven aan dit onderdeel van het coalitieakkoord. De fractie wil graag ook weten hoe het college het percentage naar acceptabel niveau zal brengen.
Pin It
Bekeken: 4148x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/