Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. Landelijk is er krap 8,9 miljoen euro opgehaald door 5.500 verenigingen. De opbrengst in Alkmaar is in totaal 38.755 euro.

Zo'n 225.000 clubleden gingen de Nederlandse straten op en verkochten bijna 3 miljoen loten. Daarmee steeg de opbrengst in de afgelopen drie jaar per club met gemiddeld 22%. De Grote Clubactie is dus voor verenigingen belangrijker dan ooit.

Gymnastiekvereniging Saturna was met afstand de meest actieve Alkmaarse club; leden haalden maar liefst 7.612,80 euro op. Daarna volgen voetbalclub AFC '34 met het mooie bedrag van 5.805,60 en hockeyclub AMHC met 4.056 euro.

Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Ongeveer 75% is sportvereniging. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de clubs. De actie is voor velen zelfs een onmisbare bron van inkomsten.

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club."
Pin It
Bekeken: 2646x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/