In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd tegen Amstelveen, trokken de Alkmaarse rugbyers de wedstrijd in de laatste 5 minuten nog volledig naar zich toe en wonnen met 34-12.

Kort na de start kon Alkmaar een strafschop scoren, maar de harde wind gooide roet in het eten. Halverwege pakte Amstelveen de eerste punten. Alkmaar won een 5-yard scrum vlak bij de eigen achterlijn, maar de bal kwam los te liggen en dat werd afgestraft. Na nog een gemiste strafschop kwam de thuisploeg in de slotfase op 5-5 dankzij Jasper Pauw, toen hij een 22m drop-out keurig ving en onstuitbaar door de defensie stoomde.

Even later zette David Dekker de ruststand op 10-5, nadat Pieter van Duijn de gastploeg met een prachtige dummy op het verkeerde been zette en hem aanspeelde.

De tweede helft begon sterk. Amstelveen kreeg een 5-yard scrum bij de eigen achterlijn, die Alkmaar er overheen kon duwen terwijl de bal veroverd werd, en door Mark Obdam op de grond werd gedrukt. Pieter van Duijn scoorde de twee extra punten in de conversie voor 17-5. Diep in de tweede helft kwam Amstelveen terug tot 17-12, na de bal bij een line-out te pakken en door de Alkmaarse defensie te glippen.

De thuisploeg werd zwaar onder druk gezet, maar bezweek nét niet en sloeg toen in de laatste vijf minuten hard toe.  Eerst brak Christiaan Koop uit om na een lange sprint de vierde try te scoren, altijd goed voor een bonuspunt in de competitiestand. Dekker converteerde (24-12).  Een minuut later was het Mickey Verhofstad die losbrak en met een showduik in de hoek scoorde (29-12). Vlak voor tijd zette Shane den Heijer de stand op 34-12 met zijn try tussen de palen. Van Duijn schopte daarna tegen de lat, maar de winst was toch al binnen.

Ook het tweede team van de Alkmaarse Rugy Club was succesvol. Na een  zeer spannende thuiswedstrijd stond het uiteindelijk 19-17.
Bekeken: 2576x