In een uiterst spannende uitwedstrijd bij Rugbyclub Zwolle, leek de Alkmaarse formatie de victorie te behhalen op '8 October', maar na 6-24 bij rust ging de wedstrijd met 37-36 nipt verloren.

Alkmaar kwam een man tekort maar Zwolle was zo sportief om een speler te lenen. Twee strafschoppen tegen door buitenspel zorgden echter snel voor 0-6. Verder scoorde Zwolle niet in de eerste helft, maar Alkmaar wel na een kentering. Aanvoerder Wytze Vader vocht zich door een half veld tegenstanders en scoorde in de hoek (6-5). Pieter van Dijn miste de zeer lastige bonuskick op de palen.

Tien minuten greep Vader greep de bal uit een 5-yard scrum, waarna Pieter van Duijn afrondde (6-10). De extra kick lukt echter weer niet. Even later was het de Alkmaarse 'Man of the Match' Job Dekker die na prachtige interceptie en een lange sprint tussen de palen scoorde, met als gevolg eenvoudige conversie (6-17). Op slag van rust scoorde hij opnieuw (6-24).

De tweede helft begon totaal anders. Binnen korte tijd sloeg Zwolle drie keer toe en stond het zomaar ineens 23-24. Alkmaar kwam weer terug tot 23-29 dankzij nog een onderschepping door Job Dekker, die debutant Martijn Mollema dankbaar afrondde (23-29).

Zwolle kwam daarna voor het eerst voorbij zetten met een geconverteerde try (30-29). Maar het momentum kantelde weer. Wytze Vader brak uit en Job Dekker maakte de aanval af met een geconverteerde try voor 30-36. In het slot verpestte de thuisploeg het nog net even het feestje met een try, zodat de eindstand 37-36 werd.

De Alkmaarse rugbyers staan vijfde in de 2e Klasse Noord, maar met pas vier wedstrijden gespeeld zitten veel clubs nog binnen schootsafstand van elkaar.
Bekeken: 2267x