Er is een grote behoefte aan huisvesting voor kwetsbare groepen in de samenleving. Cees Hiemstra van Urban Earthship springt hierop in en is in gesprek met Woonwaard om een woonproject op te starten voor deze groep, zo meldt het NHD. Urban Earthship is in mei 2016 geopend. Het is een ecowoning, die door studenten gebruikt wordt om experimenten uit te voeren.

Hiemstra denkt aan kleine appartementen van 50 vierkante meter, naar voorbeeld van het Urban Earthship op het voormalige Nuonterrein. De huizen worden dus duurzaam en zelfvoorzienend. Ze worden niet aangesloten op de nutsvoorzieningen, gebouwd met duurzame materialen, er komen zonnepanelen op het dak en er is warm water dankzij een composthoop van houtsnippers vermengd met paardenpoep, zo is te lezen in de krant.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het Nuonterrein aan de Helderseweg. Op werkdagen overdags is er altijd iemand aanwezig. Ook is er op 23 juli een open dag gepland van 13.00 uur tot 18.00 uur. Aansluitend is er een barbecue, deelnemers worden verzocht zelf eten mee te nemen. (Foto: Facebook Cees Hiemstra)
Pin It
Bekeken: 3139x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/