Alkmaar, 12 januari 2014. Zaterdagochtend verrichtte burgemeester Bruinooge de officiële handeling voor de opening van 'de Torenburg', het nieuwe pand van SNS REAAL langs het Noordhollands Kanaal en aan de Kruseman van Eltenweg. De naam Torenburg is nauw verbonden met de geschiedenis van Alkmaar, het was een door Graaf Willem II gebouwde dwangburcht. De fundering ervan is definitief verloren gegaan tijdens het verleggen van het Noordhollands Kanaal in 1835. De burcht stond ooit vlakbij de huidige Friesebrug en net buiten de toenmalige stad. Waarschijnlijk verwijst de toren in het Alkmaarse wapen en logo ook naar de Torenburg.

De stap van de oude naar de huidige Torenburg is een flinke. Stond de oude in het teken van het 'in het gareel houden' van de Westfriezen, in de nieuwe wordt juist zoveel mogelijk vanuit de ondersteuning gedacht. Uiteraard is het moderne pand doordrenkt met het 'nieuwe werken' en flexibiliteit. Wie wat meer wilde weten over de historie van de verzekeringsmaatschappij kon terecht op de derde verdieping waar allerhande nostalgische objecten uitgestald waren. Het bedrijf kent een lange Alkmaarse historie als 'Het Hooge Huys' en had ooit zestien vestigingen in de stad.

 

Pin It
Bekeken: 3257x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/