Alkmaar, 19 december 2013. Steeds meer winkels in de binnenstad zijn op zondagen geopend. Dit blijkt uit de monitor 'Koopzondag in de binnenstad'. Circa 50 procent van de winkels in de binnenstad is nu op zondag open. In de maand oktober waren er in 2013 per zondag gemiddeld meer bezoekers dan in 2012. Het gemiddeld aantal bezoekers op de eerste twee zondagen van november 2012 en 2013 is wel min of meer gelijk. De meeste winkels die meedoen bevinden zich in de Langestraat, het Payglop, de Boterstraat en De Mient. Hier is circa 60 procent van de winkels open. In de straten van d'Oude Stad is het meeste dicht. Opvallend is dat er geen verschil met de van oudsher bekende koopzondag en de andere.

Wethouder Victor Kloos (OPA): "Alkmaar probeert steeds nieuwe bezoekers aan zich te binden. Hierbij zijn koopzondagen en flexibiliteit in winkeltijden belangrijk middelen. Winkelen staat tegenwoordig gelijk aan een dagje ontspanning. Daarbij is er steeds meer een voorkeur voor de zondag. De stijgende bezoekersaantallen betekenen dat we op de goede weg zijn. Ik ben blij met de inzet van de ondernemers en hun werknemers, die bijdraagt aan het aantrekkelijker maken van een bruisend centrum".

De Winkeliers Vereniging Alkmaar (WBA) gaat de komende periode samen met de gemeente en Stichting Promotie Alkmaar ondernemers nóg meer stimuleren op zondagen open te zijn. Jaap van Roemburg van  WBA: "Hoe lastig dat ook voor veel ondernemers is, het leidt tot nog meer bezoekers en dus meer omzet."

Pin It
Bekeken: 1343x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/