Zondag speelde Alcmaria Victrix thuis tegen Beemster, de nummer drie van de competitie, in grauwe en koude omstandigheden. Het was Alcmaria dat in de eerste helft de flinke wind mee had en de bovenliggende partij was. Als gevolg van dit overwicht kwamen de Alkmaarders dan ook op een 1-0 voorsprong. Een hoge bal werd losgelaten door de doelman van Beemster, waardoor Bektas in het lege doel kon scoren. In het restant van de eerste helft kwamen de Alcmarianen niet in de problemen en kregen zelfs wat kleine kansjes. Gescoord werd er voor de rust niet meer.

Na de thee was het Beemster dat aanzienlijk scherper de kleedkamer uitkwam en Alcmaria onder druk zette. Alcmaria was niet in staat om zich onder deze druk uit te voetballen en hanteerde voornamelijk de lange bal. De gelijkmaker was dan ook een kwestie van tijd. Een afgeslagen bal in de 63e minuut belandde voor de voeten van een Beemster-speler. Die aarzelde niet en schoot prachtig raak in de linker kruising: 1-1. Nog geen minuut later kwam de ploeg uit Alkmaar zelfs op een 1-2 achterstand. De spelers van Victrix mopperden nog wat na op de scheidsrechter en hadden de focus niet op het spel. De tegenstander profiteerde daar handig van en kwam aan de leiding. Alcmaria probeerde daarna de gelijkmaker te forceren en Beemster beperkte zich tot counteren. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Alkmaarders om op gelijke hoogte te komen werd verprutst. Halbesma kwam in een één tegen één situatie met de keeper, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Aan de andere kant van het veld lukte dat met een rake counter wel en zo werd het 1-3. Dat was ook meteen de laatste goal van de wedstrijd.

Volgend weekend speelt Alcmaria Victrix zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat de Alkmaarse formatie op bezoek bij de Egmondse Zeevogels.

Blijdschap bij de Alcmarianen nadat Bektas de ploeg op 1-0 zette.