Alkmaar, 10 december 2013. Directe concurrent FSG eindigt verslagen en boos in de kleedkamer. De laatste seconden gingen tergend langzaam voor Plubos maar veel te snel volgens de ploeg uit Sittard. Er was veel tumult rond de tijdwaarneming. Plubos hield stand zonder Jocelyn Louhatapessy en Inge Gimbel, maar wel met de net herstelde Amy Visser. Er heerste vooral opluchting bij de thuisclub. "We hebben wel niet het spel gespeeld wat ik eigenlijk zou willen, maar we hebben nu wel de punten. Een echte eredivisie-wedstrijd: alles zat erin," volgens coach Ron Admiraal.

FSG speelde verassend de gehele wedstrijd met een meevoetballende keepster. In de 5e minuut profiteert Brigitte Pluijmers hiervan door, na een onderschepping van Mirjam van Dijk, de bal van ver in het lege doel te mikken. Plubos probeerde vaker te profiteren, maar dut lukte niet. De beste kansen waren voor Plubos, dat een solide verdediging toonde en een alerte keepster. Voor rust voorkwam de keepster van FSG tot twee keer toe de 2-0, door een schot van Amy Visser te weren, en ook de rebound van Bianca Webeling.

De 2e helft begon met hetzelfde spelbeeld. Daarna voerde FSG de spanning op en een wisseling van tactiek werd overwogen, maar toen viel opeens de 2-0. Vanuit een intrap kwam de bal door een scrimmage bij Bianca Webeling terecht en die scoorde. Nog dezelfde minuut werd het 3-0 doordat Plubos op eigen helft een aanval verstoorde en snel uitkwam. Daarna dreigde het spel om te slaan en Plubos vroeg om een time-out. Vlak voordat deze gehonoreerd werd viel de 3-1. FSG maakt in de voorlaatste minuut 3-2. Er volgden nog spannende minuten, maar Plubos kon het doel dichthouden. De effectiviteit van de verdediging was meteen een goede les voor de volgende wedstrijd.

FSG en Plubos staan nu 6e en 7e met 12 punten in de eredivisie, terwijl de top 5 minimaal 6 punten voor staat. Er moet nog altijd gelet worden op de achterhoede.