Alkmaar, 9 december 2013. KunstNet besteedt in december uitgebreid aandacht aan het werk van de Alkmaarse kunstenares Marit Dik. In haar atelier interviewt KunstNet de kunstschilder over haar werk en de thema's in haar werk. Marit Dik studeerde psychologie aan de VU in Amsterdam en kunst aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. Haar abstracte / figuratieve schilderijen nemen de kijker mee naar verstilde plekken, ver van de drukte van alledag. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur (landschappen) en alledaagse taferelen. Vaak zijn dat rondhangende en spelende kinderen en recent de worstelingen van (jonge) vrouwen in de maatschappij. Met dun aangebrachte acrylverf op linnen speelt zij een melodisch spel tussen verf en licht. Net als de expressionistische schilder Cezanne vermijdt Marit Dik strakke lijnen. Zij kiest voor afzonderlijke vormen door het aanbrengen van losse vlekken verf.

Haar werk ademt rust uit en vangt vluchtige momenten. Toch zijn haar onderwerpen niet zo letterlijk als het lijkt. Wat inspireert haar? Een foto? Een herinnering? Wat probeert Marit Dik precies te pakken? Vormt haar werk een verhaal of is het een aaneenschakeling van verstilde momenten waarin gevoelens en emoties centraal staan? Het antwoord hierop is aan de fantasie, zelfreflectie en interpretatie van de kijker.

De KunstNet-uitzending is de eerste van een serie portretten van kunstenaars en artiesten in Alkmaar en directe omgeving. Kijk voor meer informatie en uitzending gemist op de website van Kunstnet. Uitzendingen op Alkmaar Centraal TV zijn dagelijks om 10.00 uur, 12.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur.

20131209 kunstnet Marit Dik

Pin It
Bekeken: 1697x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/