Alkmaar, 5 oktober 2013. Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie neemt daarom tijdens deze 'donkere dagen' extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Districtschef Umit Aygun over de politie-inzet: "De extra maatregelen bestaan onder meer uit preventieve inzet van een helikopter en verscherpt toezicht op risicoplaatsen en (potentiële) daders. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen. Met kentekenherkenning worden bekenden van de politie er gemakkelijk uitgepikt door politiemotorrijders. Om straatroven te voorkomen wordt er plaatselijk meer gesurveilleerd en worden (potentiële) straatrovers nauw in de gaten gehouden.

Umit Aygun: "Het tegengaan en oplossen van woninginbraken staat hoog op onze agenda. Desondanks stijgt het aantal woninginbraken nog steeds. Reden voor ons om surveillances te intensiveren. En na elke woninginbraak doen we sporen- en buurtonderzoek." Aanpak van woninginbraak, overval of straatroof is voor de politie topprioriteit. Inwoners kunnen ook zelf helpen door bijvoorbeeld preventiebijeenkomsten bij te wonen en preventieve maatregelen te nemen. De politie raadt slachtoffers ten zeerste aan altijd aangifte te doen En aangezien inwoners hun buurt het best kennen worden zij aangeraden verdachte situaties te melden. Het liefst met een duidelijk signalement, een autokenteken of andere duidelijke kenmerken. Foto's kunnen belangrijk bewijs leveren. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.

Pin It
Bekeken: 1201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/