Alkmaar, 26 september 2013. Bruisend-Alkmaar is van mening dat het gebruik van dieren op Landbouwdag indruist tegen de intrinsieke waarden van de dieren en heeft daarom schriftelijke vragen bij het college van Alkmaar neergelegd. Op de jaarlijkse Landbouwdag in Alkmaar komen zo'n vijftig geiten, tien pony's, tweeënvijftig paarden, vijftig koeien en verschillende kleine dieren zoals kippen, eenden en konijnen.  De dieren staan en lopen vele uren in een lawaaiige, stressvolle omgeving. Bruisend-Alkmaar vindt dat dikbillen geen objecten behoren te zijn om te misbruiken voor leedvermaak en haalt daarbij een uitlating van Xandra Asselbergs (Dierenbescherming Noord-Holland Noord) aan die zij in 2012 deed in de raadscommissie van de Nota Lokaal dierenwelzijnsbeleid Alkmaar: "Dikbillen zijn geen normale dieren, het zijn genetisch zieke dieren en misvormd. Ze kunnen niet zelf kalveren".

Bruisend-Alkmaar ziet liever een grotere nadruk op agrarische activiteiten, producten en machines. Het initiatief van het Clusius College voor een streekproductenmarkt verdient volgens Bruisend-Alkmaar navolging.

Pin It
Bekeken: 1392x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/