Alkmaar, 25 september 2013. De colleges van de gemeenten Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar willen hun ondersteunende taken onderbrengen in een gemeenschappelijke samenwerkingsvorm. De colleges van Schermer en Graft-De Rijp zijn uiteraard als toekomstige fusiepartners van de gemeente Alkmaar geconsulteerd. In dit zogenaamde Shared Service Center (SSC) worden taken als personeel & organisatie, inkoop, financiën & administratie, ICT, huisvesting en facilitaire zaken ondergebracht. Het doel en de noodzaak van deze samenwerking is de kosten van de organisatie te verlagen, de kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te verhogen. De samenwerking gaat direct in.

Als eerste stap wordt een programmaplan ontwikkeld om de samenwerking verder concreet vorm te geven. Door een gefaseerde ontwikkeling worden de kosten van de transitie beperkt. Het SSC moet vanaf 1 januari 2016 volledig zijn ingericht. De colleges van de drie gemeenten beogen dat deze samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering open staat voor overheden die zich in de loop der tijd willen aansluiten bij het SSC. Binnenkort worden de andere gemeenten in de regio benaderd om dit initiatief toe te lichten. Binnen de regio Alkmaar wordt al op verschillende andere beleidsterreinen, als bijvoorbeeld ruimtelijk, economie, cultuur en sport, succesvol samengewerkt. Met betrekking tot beleid, zoals de drie grote decentralisaties, blijft de regio Alkmaar het primaire oriëntatiepunt.

Pin It
Bekeken: 1725x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/