Alkmaar, 25 september 2013. AZ heeft zich woensdagavond geplaatst voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi door te winnen van Sparta Rotterdam. AZ, dat goed uit de startblokken kwam, scoorde al in de 5e minuut de 1-0. Na een goede aanval belandde de bal bij de tweede paal waar de inlopende Aron Jóhannsson deze eenvoudig in het doel kon schieten. Al snel trok de ploeg uit Rotterdam de stand gelijk. In de 8e minuut werd een voorzet niet goed verwerkt door AZ, waardoor Voskamp de bal met zijn hak tegen de touwen kon werken: 1-1. AZ kwam in het restant van de eerste helft nauwelijks meer in de problemen en de ploeg van Gert-Jan Verbeek had de regie volledig in handen. Het vergat echter de score op te schroeven waardoor de ruststand al na 8 minuten op het scorebord stond: 1-1.

AZ kwam in het eerste kwartier na rust een paar goed weg. Sparta nam het initiatief met enkele goede kansen als gevolg. AZ bleef echter overeind en kreeg de wedstrijd weer langzaam onder controle. Mede door goed keeperswerk van voormalig AZ doelman Khalid Sinouh stond er na 90 minuten nog steeds 1-1 op het bord en moest er worden verlengd.

In de 1e minuut van de verlenging wist Jóhannson meteen het net te vinden. De IJslandse Amerikaan maakte zijn tweede treffer door een voorzet van Gudelj binnen te koppen: 2-1. Vlak daarna gooide die zelfde Jóhannsson de wedstrijd in het slot door op aangeven van de ingevallen Gudmundsson er 3-1 van te maken, wat ook meteen de ruststand van de verlenging betekende. In het laatste kwartier van de verlenging bekroonde Berghuis zijn goede invalbeurt nog met een goal en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1. Door de overwinning plaatst de titelverdediger zich voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi.

De eerst volgende wedstrijd van AZ is zaterdagavond wanneer het PSV op bezoek krijgt in het AFAS Stadion. Scheidsrechter Björn Kuipers zal dan om 18:45 fluiten voor de aftrap.

Bekeken: 1090x