Alkmaar, 18 september 2013. Raadslid Rosina Dikta?-Noorderveen liep vorige week mee in het museum als 'collectiemedewerker'. Zij hielp bij de inrichting van de komende tentoonstelling 'Dames Vlaanderen'. Ook serveerde zij "De fondantjes" bij de high tea in het Cultuurcafé en keek samen met de conservator naar het te restaureren schuttersstuk van Caesar van Everdingen. Gedurende de dag kwamen de vijf maatschappelijke waarden van het museum aan bod. De stage van Rosina Dikta? vond plaats in het kader van een stageprogramma voor politici en is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging.

De Nederlandse Museumvereniging wil politici laten zien dat een museum een zeer divers bedrijf is en een maatschappelijke functie heeft en met een stage kunnen zij zelf ervaren wat er in een museum gebeurt. De stages zijn onderdeel van het programma Meer dan Waard. Ook het Centraal Museum Utrecht en het Amsterdam Museum doen mee. Op 4 oktober gaat het het filmpje dat van deze dag gemaakt is op het Museumcongres in Den Bosch in premiere.

Rosina Dikta? over haar ervaringen: "Het is gewoon heel leuk om een dagje om te kijken wat er allemaal bij komt kijken om een nieuwe tentoonstelling in te richten, maar ook het aanvullen en in goede staat houden van de collectie. Het Stedelijk Museum heeft een prachtige collectie, er zijn echter ook heel wat waardevolle kunstwerken die hard toe zijn aan restauratie. Gebrek aan gelden vraagt helaas om creatieve oplossingen." Daarnaast prijst zij de betrokkenheid van vele vrijwilligers en stipt aan dat het museum midden in de hedendaagse samenleving staat met bijvoobeeld de Ringers tentoonstelling en ook verbonden is aan Alkmaar, nu met de 'Dames Vlaanderen'.

 

Pin It
Bekeken: 1217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/