Alkmaar, 18 september 2013. Op 25 september is in De Telefooncentrale de kick off van de WMO-pilot 'Op weg naar Slimmere Zorg'. Centraal staan vernieuwende zorgconcepten variërend van sociale- tot technologische innovaties. Het belooft een bruisend evenement te worden, waarmee de gemeente ruimte biedt voor 'slimmere' oplossingen in de zorg. Toponderneemster Annemarie van Gaal bijt op 25 september het spits af en roept alle (zorg)ondernemers op zich bij de bijeenkomst te profileren. Vanuit een brede inzet op kennisdeling en blikverruiming denken deelnemers mee over een moderne zorgaanpak. Alle partijen krijgen de ruimte om hun ideeën uit te wisselen en initiatief te tonen.

Hoewel het een omvangrijk takenpakket betreft is wethouder Anjo van de Ven (OPA) vastbesloten: "Onze coalitie heeft afgesproken dat we de voorzieningen voor de WMO op peil zullen houden. We hebben daarvoor de medewerking en de creativiteit nodig van alle partijen die hierbij betrokken zijn. De nieuwe WMO gaat al in 2015 van start, dus het is heel belangrijk om hier op tijd mee beginnen." Met behulp van innovatieve oplossingen komen er steeds meer mogelijkheden voor mensen om langer zelfstandig te blijven wonen. Technologische ontwikkelingen maken het leven gemakkelijker en er komen steeds meer sociale samenwerkingsverbanden in de eigen buurt. Dat scheelt uiteindelijk ook nog eens geld, want ambulante zorg is goedkoper dan permanente.

De proactieve aanpak komt voort uit de ambitie dat de gemeente ernaar streeft om de eerste projecten die voortkomen uit de WMO-pilot al in 2014 te realiseren. Voor de komende maanden betekent dit dat er een intensieve samenwerking tussen partijen tot stand moet komen. Bundeling van krachten is essentieel bij de ontwikkeling van Slimmere Zorg.

Pin It
Bekeken: 1181x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/