Heerhugowaard, 10 september 2013. Zaterdag 14 september organiseert de brandweer van Heerhugowaard voor de 37ste keer de brandweerschoolwedstrijden. De wedstrijd start om 09.00 uur en is bij de brandweerkazerne aan de Zuidtangent 3. Rond 12.00 uur zorgt burgemeester Ter Heegde voor de prijsuitreiking. Iedereen is welkom om te komen kijken. Meteen ook een mooi moment om de brandweer van Heerhugowaard te bezoeken. In ploegen van zes kinderen strijden de basisschoolleerlingen van groep acht tegen elkaar. De Zeppelin, winnaar van vorig jaar, verdedigt dit jaar de wisselbeker. Maar liefst 13 van de 27 basisscholen doen dit jaar mee. 

Op het kazerneterrein aan de Zuidtangent voeren de kinderen diverse opdrachten uit. In het praktijklokaal van de kazerne beantwoorden ze leuke theorievragen. Voor de leerlingen is dit een spannende en leuke manier om kennis te maken met de brandweer. Tijdens de schoolwedstrijden wordt er ruim 240.000 liter water verspoten. Dit water wordt uit de sloot gepompt en naar de brandweerkazerne gebracht. Met een grote pomp en vele meters brandweerslang komt het water bij de verschillende spelen terecht.

Pin It
Bekeken: 1247x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/