Alkmaar, 10 september 2013. De landelijke campagne 'Meld je aan voor Burgernet' gaat van start. Ook gemeente Alkmaar doet mee. Burgemeester Bruinooge roept alle inwoners van Alkmaar op zich nu aan te melden "Samen kunnen we Alkmaar nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden." Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Deelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al één op de tien Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

Op dit moment zijn er in Alkmaar al 5.668 Burgernetdeelnemers. Bruinooge wil dat het aantal nog toeneemt om de stad nog veiliger te maken. Zo zal er tijdens de Week van de Veiligheid, die start op 7 oktober 2013, extra aandacht gevraagd worden voor Burgernet. Aanmelden kan op de website van Burgernet.

Pin It
Bekeken: 1259x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/