Alkmaar, 30 augustus 2013. Parkeergarage Schelphoek is een aanwinst voor de bereikbaarheid van de Alkmaarse binnenstad. Met deze garage zijn 500 extra parkeerplaatsen voor bezoekers en bewoners aan het centrum toegevoegd. Dit jaar geldt een speciaal tarief: parkeren tussen 10.00 uur en 18.00 uur voor maximaal 5 euro. 's Avonds en 's nachts van 18.00 uur tot 10.00 uur slechts € 2,10. Voor D'oude stad, de V&D, de restaurants aan de Laat en Schelphoek is de Schelphoekgarage de garage met kortste loopafstand tegen een laag tarief. Parkeergarage Schelphoek is ruim opgezet om het parkeren ook geschikt te maken voor het steeds uitdijende wagenpark. De garage is met 500 parkeerplaatsen gebouwd voor de toekomst.

Wethouder Elly Konijn (D66): "We zijn een parkeervriendelijke stad. We hebben voldoende parkeerplaatsen en eerlijke tarieven. Parkeergarage Schelphoek vormt het sluitstuk van de ring aan parkeergarages rondom de binnenstad. Om deze parkeergarage extra te promoten, hebben we een speciaal tarief voor alle bezoekers. Overdag betaalt u maximaal € 5,00, en 's avonds en 's nachts € 2,10. "

Geruchten gaan echter dat de parkeergarage voor alsnog weinig benut wordt en dat de lagere tarieven zijn bedoeld als lokkertje. De bereikbaarheid is niet ideaal. Mensen kunnen er vanuit de binnenstad en het noorden niet komen, vanuit het westen zijn de Singelgarage en garage De Vest gunstiger gelegen en dit deel van de binnenstad is toch net even interessanter dan het oostelijk deel van de Laat. Vanuit het oosten is de Karperton de meest interessante optie.

Vrijdag 30 augustus 17:30 uur. Kan aan het moment liggen, maar storm loopt het nog niet

 

Pin It
Bekeken: 3454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/