Alkmaar, 30 augustus 2013. Veiligheid en een goede openbare orde binnen en buiten het stadion is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Na het laatste fluitsignaal in mei hebben de samenwerkende overheidsdiensten (gemeente Alkmaar, politie en Openbaar Ministerie) met Toon Gerbrands, directeur van AZ, het voetbalseizoen 2012/2013 geëvalueerd. De conclusie is dat er kan worden teruggekeken op een rustig verlopen voetbalseizoen. Dat is mede te danken aan de goede samenwerking met de betaald voetbalorganisatie AZ en de wijze waarop het supporterslegioen van AZ zich gedraagt. Het unieke 'AZ-gevoel' was merkbaar aanwezig tijdens de wedstrijden en een ieder kon genieten van aanvallend en attractief voetbal zonder noemenswaardige incidenten. Dit goede resultaat moeten we vasthouden en ons blijvend inzetten in dit nieuwe voetbalseizoen.

In Alkmaar overheerst de goede sfeer tijdens de wedstrijden. De liefde voor AZ wordt van generatie op generatie doorgegeven. Soms krijgen supporters in het heetst van de strijd te maken met voetbalvandalisme zoals vernielingen en vechtpartijen. Dan is AZ verantwoordelijk voor de veiligheid en ordehandhaving in het AFAS-stadion, terwijl de burgemeester van Alkmaar de regie voert over de openbare orde. Wat dat betreft is Alkmaar een mooi voorbeeld in voetballend Nederland. De politie is verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde in de publieke ruimte en treedt op bij problemen die groter zijn dan de club aankan. Dankzij de goede samenwerking en de uitwisseling van informatie tussen betrokken partijen zijn problemen vaak vroegtijdig zichtbaar.

Het nieuwe voetbalseizoen is weer gestart. Gemeente Alkmaar, politie en Openbaar Ministerie zoeken de samenwerking met AZ weer op om er weer een sportief voetbalseizoen van te maken. Samen de verantwoordelijkheid nemen, zodat we volgend jaar weer met dezelfde mooie gevoelens terug kunnen kijken.

Pin It
Bekeken: 1195x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/