Alkmaar, 29 augustus. Te Stolp Gaan is 28 kilometer lang genieten van stolpen in het Noordhollands landschap. In het Jaar van de Stolp 2013 staan de 5.500 monumentale Noordhollandse stolpboerderijen in de spotlights. Het stolpenfietsrouteboekje dat eerder dit jaar uitkwam krijgt op 21 en 22 september een vervolg waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Zie het prachtige landschap met zijn statige stolpen, proef de Westfriese streekproducten en luister naar de Westfriese muzikanten. Te Stolp Gaan komt langs stolpen in rond Medemblik, Oostwoud, Midwoud, Benningbroek en Twisk. Via Opperdoes gaat de route terug naar Medemblik. Tussendoor wordt er ook aandacht besteed aan de innerlijke mens.

Te Stolp Gaan biedt tijdens het proeven van de streekproducten optredens van het Westfries Genootschap en de Westfriese muzikant Kees Kaas. Tijdens de thee geven de violisten Birthe Blom en Edgar Pujol een bijzonder miniconcert. Birthe, afkomstig uit Hoorn, en Edgar studeerden beiden viool aan onder andere het Conservatoire de Lausanne in Zwitserland en hebben een klinkende internationale muziekcarrière.

De culinaire fietstocht vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september. Deelnemers starten tussen 10:00 en 11:00 uur vanaf het busstation in Medemblik en komen terug tussen 16:00 en 17:00 uur op dezelfde plek. Deelname, inclusief versnaperingen en muziek kost € 25,- (kinderen t/m 12 jaar € 20). Meer informatie over het programma, fietsverhuur en het aanmeldformulier (aanmelden voor 13 september) is te vinden op de website Jaar van de Stolp .

Pin It
Bekeken: 1486x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/