Alkmaar, 29 augustus 2013. Revalidatie- onderwijs en zorginstelling Heliomare vaardigt twee zwemteams af om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim. Dit jaarlijks terugkerend zwemevenement heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS en bekendheid te krijgen voor deze slopende ziekte. ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose en is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Op 8 september 2013 wordt er 2013 meter door de Amsterdamse grachten gezwommen. Beide teams bestaan uit medewerkers die werken met ALS patiënten. Zij willen zich niet alleen professioneel, maar ook op persoonlijk vlak inzetten voor deze groep. Uit de regio Alkmaar doet Heilooër Lianne Ranzijn mee. Zij had zich meteen aangemeld toen zij hoorde van het initiatief.

René Dirksen, fysiotherapeut: "ALS is een slopende en mensonterende ziekte waaraan mensen altijd akelig overlijden. Dat moet stoppen en onderzoek is de enige manier om er iets aan te doen. Het spotje: 'Als je mij nu ziet ben ik waarschijnlijk al overleden', heeft bij mij een diepe indruk achtergelaten. Toen men dus bij Heliomare besloot om zich hiervoor in te zetten, moest ik wel meedoen."

Over de oorzaak van ALS is nog weinig bekend. Daarom is nog veel onderzoek nodig. En dus geld. Het relatief kleine aantal ALS-patiënten (circa 1500) bemoeilijkt de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte. Stichting ALS zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Meer informatie op de website van de stichting. Voor meer informatie over Heliomare, klik -hier-.

De twee teams van Heliomare, met tweede van linksboven Lianne Ranzijn.

 

Pin It
Bekeken: 1603x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/