Alkmaar, 15 augustus 2013. Op vrijdag 16 augustus luiden Wout en Bep van de Ridder de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Burgemeester Piet Bruinooge en zijn vrouw zullen het echtpaar, samen met de medewerkers van hun bedrijf Van de Ridder Makelaars, ontvangen op het stadhuis. Van de Ridder heeft de gelegenheid gekocht tijdens de Laurensveiling, een veiling met als goed doel de restauratie van het koorhek in de Grote Kerk.  Na de koffie vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt waar Wout en Bep van de Ridder om 10.00 uur precies de bel luiden. Aansluitend volgt een rondleiding over de markt en vertelt kaasvader Willem Borst in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde.

Van de Ridder Makelaars viert dit jaar het 40 jarig jubileum. Het bedrijf heeft twee vestigingen: Langedijk en Alkmaar. Dankzij de inzet van de tien medewerkers, waaronder hun dochters, is de toekomst van Van de Ridder Makelaars gewaarborgd.

In maart heeft de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar voor de vierde keer, met groot succes, een Laurensveiling georganiseerd. Tijdens de avond zijn twee kavels 'het luiden van de bel van de kaasmarkt' geveild door burgemeester Bruinooge. De kavels zijn gekocht door Van de Ridder Makelaars en Leygraaf Makelaars. De totale opbrengst van de veiling à € 38.000,--, is bestemd voor de restauratie van het koorhek. Die restauratie is inmiddels begonnen. Geïnteresseerden kunnen het werk 'live' bekijken. Naar verwachting is de restauratie begin september klaar.

Pin It
Bekeken: 1153x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/