Alkmaar, 25 juli 2013. Wat is een SocialSofa? Een SocialSofa is een betonnen bank die door een groep mensen: buurtbewoners, scholen of bedrijven met glasmozaïek wordt gedecoreerd. Als de bank klaar is kan de hele buurt of wijk er van genieten, of een schoolplein of winkelcentrum. Professionele kunstenaars helpen bij het maken van het ontwerp en begeleiden de decoratie. De betonnen bank zonder mozaïek weegt zo'n 1500 kg. Glasmozaïek heeft als voordeel dat het gemakkelijk te verwerken is en het is erg duurzaam. Glasmozaïek is ook "hufterproof": graffiti en eventuele beschadigingen zijn makkelijk en geheel onzichtbaar te herstellen zijn.

OPA-raadslid en initiatiefneemster Dominique Dubois is enthousiast. "In andere plaatsen, zoals Tilburg, is het al een groot succes. Ook in Alkmaar zien we dat mensen steeds vaker iets voor de buitenruimte in hun wijk of buurt willen doen, tot nu toe vooral in het groen. Met de SocialSofa brengen we ook kunst en cultuur weer een beetje dichter bij de mensen en dat draagt weer bij aan sociale samenhang".

Ook voor kinderen en jongeren is het een leuke bezigheid om samen met volwassenen een SocialSofa te maken. Verder ziet OPA kansen voor scholen, verenigingen en bedrijven om het stadsbeeld, met elkaar, gezelliger te maken. Het Rode Kruis heeft bijvoorbeeld een Sofa laten maken voor een buurt en het is tevens als promotie. Op 21 juli heeft OPA dan ook schriftelijke vragen aan het college gesteld, om dit ook in Alkmaar mogelijk te maken. Alkmaarders die hier ook enthousiast van worden kunnen hun idee melden op de website van Verbeter de Buurt of de website van Participatiekaart.

socialsofa 720x482

Pin It
Bekeken: 1265x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/