Alkmaar, 24 juli 2013. Dinsdag stonden vier mannen terecht die verdacht worden van wapen- en munitiebezit. Daarnaast richtten de rechters zich op rechts-extremistische activiteiten. Voor de verdenking op terreuractiviteiten bleek onvoldoende bewijs te zijn. De mannen komen uit Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en België. Heerhugowaarder Rory de K. en Bergenaar Jeroen van der B. waren aanwezig met advocaat. Belg Thomas B. zat in de zaal. De reden voor de rechtzaak was een aanhouding op 8 oktober 2011 bij het Geestmerambacht. De vier werden aangetroffen in een auto en bij controle werd een grote tas met vuurwapens aangetroffen.

Bij het vervolgonderzocht werden bij Rory de K. en Jeroen van der B. in huis meer wapens aangetroffen, onder andere boksbeugels, een scherfgranaat, diverse soorten munitie en schietwapens waaronder een AK-47 en een Glock luchtdrukpistool. De K.'s advocaat gaf aan dat zijn cliënt wilde gaan schieten in het bos. De zitting werd uiteindelijk aangehouden omdat een van de advocaten verzocht de verdachten nog een keer te laten getuigen. Het viertal wijst naar elkaar als het gaat om schuld.

Na de zitting was er een journalist die meer over De K. en Van der B. vertelde. Hij sprak namens de Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka. Het tweetal zou lid zijn van de Nederlandse extreem-rechtse groepering Ulfhednar. Dit is een afsplitsing van het internationale neonazistische Blood & Honour. De advocaat van de Heerhugowaarder had al aangegeven dat deze uitgestapt was.

 

Pin It
Bekeken: 1312x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/