Alkmaar, 5 juli 2013. Het initiatief 'Samen Sterker in Zorg' krijgt op dinsdag 9 juli bezoek van Tweede Kamerlid Anne Mulder (VVD). Mulder heeft interesse in de nieuwe wijze van zorg organiseren in de regio Alkmaar en krijgt een middag lang uitleg van de deelnemers. In het zorgnetwerk 'Samen Sterker in Zorg' zitten de Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland (HONK), Medisch Centrum Alkmaar (MCA), Zorgbelang Noord-Holland, Starlet Diagnostisch Centrum, de Geestelijke Gezondheid Zorg Noord-Holland (GGZ) en de grootste zorgverzekeraar in de regio Coöperatie VGZ (onder het label Univé Zorg). Al deze organisaties spelen een rol in de gezondheidszorg voor de inwoners van de gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Warmenhuizen en Schermer. In het zorgnetwerk maken de partijen op bestuurlijk niveau afspraken over de organisatie, de werkwijze, de financiën en het beoordelen van de gezamenlijke zorginitiatieven.

De partners van het zorgnetwerk presenteren hun inzichten en stellen hun onderzoeksvragen op het gebied van chronische ketenzorg, diagnostiek, GGZ ketenzorg en geboortezorg. Kan er meer onderzoek dichter bij de patiënt gedaan worden? Hoe zet je geïntegreerde geboortezorg op met gynaecologen, verloskundigen en kraamzorg? Deze en andere vragen zijn onderwerp van gesprek.

De betrokken organisaties hebben gemeenschappelijke doelstellingen, zoals het verplaatsen van eenvoudige behandelingen uit het ziekenhuis naar de huisarts, meer aandacht voor preventie en meer regie voor de patiënt. Ook leidt de samenwerking tot efficiëntieverbetering en daarmee tot het betaalbaar houden van de zorg.

Pin It
Bekeken: 1094x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/