Alkmaar, 21 juni 2013. Op vrijdag luidde Jos van Veldhoven, dirigent en artistiek leider van De Nederlandse Bachvereniging de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge. Aanleiding is het Orgelfestival Holland 2013, dat in het teken van Bach staat. Van Veldhoven is dan juryvoorzitter. Van Veldhoven is sinds 1983 verbonden aan De Nederlandse Bachvereniging. Tijdens het Orgelfestival Holland is hij juryvoorzitter bij de finale van het orgelconcours. Reden voor de burgemeester en cultuurwethouder Anjo van de Ven, om hem te ontvangen in het stadhuis en aansluitend de kaasmarkt te laten openen.

De tiende editie van Orgelfestival Holland, van 21 tot en met 29 juni, bestaat uit een internationaal orgelconcours, een orgelacademie en een serie concerten. Hoofdthema van het festival is Bach Unlimited. Dagelijks zijn er concerten. Hoofdlocatie is de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar. Daarnaast zijn er concerten en lezingen in De Kapelkerk en de Lutherse kerk in Alkmaar en de Ter Coulsterkerk in Heiloo. Het Orgelfestival wordt tweejaarlijks in Alkmaar gehouden en geniet internationale bekendheid. 'Het is mooi om te zien hoe deze vrijwilligersorganisatie dit steeds weer voor elkaar krijgt. Daarmee zetten ze Alkmaar, nationaal en internationaal muzikaal verder op de kaart,' verklaren Bruinooge en Van de Ven.

Pin It
Bekeken: 1060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/