Alkmaar, 21 juni 2013. Voor de verkiezing van het Stuk van het Jaar heeft het Regionaal Archief Alkmaar negen archiefstukken geselecteerd, waarvan uiteindelijk de meest opmerkelijke ingezonden zal worden om mee te dingen naar de titel. Een spotprent over de Duitse kroonprins die na het verlies van de Eerste Wereldoorlog naar Wieringen vluchtte, de welbekende polsstokbriefjes of een receptenboekje van Ringers. Dit zijn drie van de negen archiefstukken die worden voorgedragen voor een stemmingsronde. Iedereen kan tot 25 augustus stemmen via een door het Regionaal Archief opgestelde pagina op de website en maakte daarmee kans op een mooi boek.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober wordt uit alle inzendingen aangeleverd door archiefinstellingen hét Nederlandse archiefstuk verkozen. Archiefinstellingen uit alle delen van het land doen mee en de inzendingen worden gezamenlijk tentoongesteld op de website Ons DNA.

Foto: Collage van alle archiefstukken in de voorverkiezing. Bron Regionaal Archief Alkmaar

 

Pin It
Bekeken: 1108x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/