Alkmaar, 20 juni 2013. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zien geen belemmeringen en staan positief tegenover de fusie tussen de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. Volgens Gedeputeerde Saten hebben de drie gemeenten overtuigend uiteengezet waarom deze fusie nodig is. Er is "sprake van ruim voldoende draagvlak, zowel lokaal bestuurlijk, maatschappelijk als regionaal bestuurlijk". Ook concluderen GS dat de nieuwe gemeente naar verwachting een gezonde financiële positie zal hebben. Het Herindelingsadvies met positieve zienswijze is doorgestuurd naar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken met het verzoek het Herindelingsadvies zo spoedig mogelijk om te zetten in een wetsvoorstel. Die fusie zou rond moeten zijn op 1 januari 2015.

Het besluit om te fuseren is al in 2012 genomen, de gemeenteraden van Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer hebben het Herindelingsadvies op 23 en 25 april 2013 officieel vastgesteld en op 7 mei 2013 aangeboden aan GS. In het Herindelingsadvies wordt de reden voor de fusie beschreven en de inhoudelijke onderbouwing geleverd voor de wijze waarop wordt voldaan aan het beleidskader Herindeling van de rijksoverheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt zorg voor het wetgevingsproces zodat de nieuwe gemeente ook inderdaad per 1 januari 2015 van start kan gaan.

Pin It
Bekeken: 1135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/