Alkmaar, 6 juni 2013. Het in februari 2013 gestarte onderzoek naar mogelijke ambtelijke integriteitsschending binnen het Sportbedrijf van de gemeente is afgerond. De conclusie is dat een overtreding van de integriteitregels heeft plaatsgevonden en de Gedragscode Ambtelijke Integriteit staat dit niet toe. Onvoldoende kennis van de code is een belangrijke oorzaak. De gemeente heeft geen financiële schade geleden. Het college van burgemeester en wethouders heeft disciplinaire maatregelen getroffen. Gisteren zijn de betrokkenen en vanochtend de medewerkers van het Sportbedrijf geïnformeerd.

Reden voor het onderzoek was een melding bij een van de vertrouwenspersonen waarbij de 'Regeling melding vermoedens misstanden' van de gemeente is gevolgd. Ten behoeve van het onderzoek zijn daarop drie medewerkers van het gemeentelijk Sportbedrijf voor een periode van zes weken geschorst, waarna dit is omgezet in buitengewoon verlof. Het college betreurt het dat het onderzoek meer tijd heeft gekost waardoor de betrokkenen lange tijd in onzekerheid hebben verkeerd. Binnen het Sportbedrijf en binnen de gemeentelijke organisatie zal extra aandacht worden besteed aan het onderwerp integriteit en aan de Gedragscode Ambtelijke Integriteit.

Pin It
Bekeken: 1312x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/