Alkmaar, 5 juni 2013. Door de crisis gaan veel winkels en ondernemingen failliet. In Alkmaar waren er 104 ondernemingen in 2012 die het hoofd niet meer boven water wisten te houden. Het winkelaanbod van de stad neemt hierdoor ook af. Steeds meer winkelpanden staan leeg en dat begint op te vallen in het straatbeeld. Met name het stadscentrum, het grootste winkelgebied van de stad, staan veel panden leeg. In heel Alkmaar zijn 1666 winkelpanden waarvan er op dit moment 88 leeg staan. In het centrum staat 6,6% van de panden leeg. Dit komt neer op 57 gebouwen. De binnenstad telt in totaal 857 panden. Landelijk is het gemiddelde van leegstaande panden 6,2%. Alkmaar zit daar dus boven. De leegstand daalt wel ten opzichte van vorig jaar. In 2012 stonden in het centrum 63 panden leeg.

Alle winkeliers merken de crisis. Met mensen geven minder uit en de omzet daalt. Maar de kleine winkeliers hebben het het zwaarst in deze tijd. Zij hebben geen moederbedrijf om prijzen lager te houden of de hand boven hoofd, en zijn meestal gevestigd in de zij- en aanloopstraten van het winkelgebied. Een nadelig effect hiervan is dat als er een aantal panden leeg staan, de straatjes minder aantrekkelijk worden voor het winkelend publiek om langs te gaan. Grote winkelketens zijn vaak gevestigd aan de belangrijke winkelstraten, in Alkmaar de Laat en de Langestraat en hebbenb hier geen last van.

Pin It
Bekeken: 1793x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/