Alkmaar, 24 mei 2013. De Alkmaar Cityswim van zaterdag 25 mei wordt uitgesteld. De natuur werkt de organisatie van de grachtenzwemtocht tegen. De hoogst gemeten watertemperatuur was 14,9 graden en in drie dagen is deze naar 13,5 graden gezakt. De norm voor het zwemmen in open water is 15 graden. Daaronder wordt het gevaar op onderkoeling te groot, zekfs met wetsuit, en met de weersvooruitzichten voor de komende dagen zal de watertemperatuur nog meer omlaag gaan. De organisatie wil voor de gezondheid van de deelnemers waken en zal de wedstrijd verplaatsen. Alkmaar Cityswim is op zoek na een andere datum en hoopt binnenkort meer te kunnen melden. De ogen zijn gericht op een datum ergens in augustus.

Ben Bijl, Alkmaar Cityswim bestuurslid en tevens fractievoorzitter van OPA licht toe: "Zelfs voor officiële evenementen met goed getrainde zwemmers is de lage watertemperatuur eigenlijk niet verantwoord. Wij hebben ook recreatieve deelnemers die vrijwel zonder voorbereiding mee willen doen. De organisatie hoopt op het begrip van allen die zich ingeschreven zijn en dat zij het eens zijn met ons besluit. Ook voor het bestuur is het niet doorgaan van deze zwemtocht een teleurstelling".

 

Pin It
Bekeken: 1187x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/