Alkmaar, 24 mei 2013. Het nieuw gebouwde archiefdepot achter de voormalige Ambachtsschool aan de Bergerweg is vrijdag door de gemeente Alkmaar opgeleverd aan het Regionaal Archief Alkmaar. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de bouw van het depot, dat schitterend is ingepast tussen het oude schoolgebouw aan de Bergerweg en nieuwbouwwoningen aan de Krelagestraat. In het nieuwe depotgebouw is plaats voor de opslag van ruim achttien kilometer archiefmateriaal. Natuurlijk volgens de wet- en regelgeving voor archiefbeheer- en behoud. Directeur van de archiefinstelling Paul Post tekende het huurcontract met burgemeester Piet Bruinooge. "Het is een bijzonder gebouw, waar de geschiedenis van de elf bij het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar aangesloten gemeenten een veilige maar open plaats zal krijgen", aldus Post.

De ondertekening van het contract is voor het Regionaal Archief Alkmaar een mijlpaal. Het betekent de start van de verhuizing van archieven en collecties. Deze omvangrijke operatie vergt een gedetailleerde voorbereiding. De verhuizing neemt zo'n anderhalve maand in beslag en wordt in de zomer voltooid. In deze periode blijft de studiezaal geopend, maar kunnen bezoekers geen originele stukken aanvragen. Na alle afrondende werkzaamheden vindt in oktober dan de feestelijke openstelling voor publiek plaats.

Post tekende vrijdag nóg een contract, deze keer met Marens Engelhard, directeur van het Stadsarchief Amsterdam. Deze archiefinstelling neemt voor enkele jaren depotruimte af van het Regionaal Archief Alkmaar, omdat er in Alkmaar voorlopig nog kilometers planklengte beschikbaar is, terwijl Amsterdam juist ruimtegebrek heeft. Post: "We zijn zeer verheugd op zo een korte termijn een huurder te vinden die een aanzienlijk deel van het depotgebouw voor een langere periode wil huren". Het archiefgebouw is namelijk, zoals gewoonlijk, op de groei gebouwd.

Pin It
Bekeken: 1107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/