Alkmaar, 22 mei 2013. De zomer laat nog even op zich wachten, maar Provadja neemt alvast een voorschot op het vakantiegevoel en organiseert een heuse Italiaanse Week. Dit betekent een bomvol programma, met klassiekers als Una Giornata Particolare met Sophia Loren op zaterdag 25 mei, en het vijf uur durende epos Novecento, inclusief buffet in het theatercafé op 26 mei. Verder draait de hele week de recente film Reality, over een arme visboer uit Napels die een ster wordt door het tv-programma Big Brother. Op zaterdag 25 mei is er een Workshop Italiaanse lentebrunch, met daarna een heerlijk Italiaans koud buffet. Het is dan fijn uitbuiken bij de documentaire ITALY: Love It or Leave It, waarin de voors en tegens van Italië worden belicht. De avond wordt afgesloten met heuse Italiaanse muziek van het gezelschap Tre Diversi, gratis toegankelijk in het theatercafé.

Voor kinderen is er op zondag de Italiaanse tekenfilm De Blauwe Trein (5+), over fee Befana die kadootjes rondbrengt. Maar dan wordt ze ziek en moet een knecht het overnemen.... Aansluitend is er de Workshop Venetiaanse maskers maken voor kinderen, onder leiding van docente Inge de Bruyn. Diezelfde dag draait ook de jeugdfilm Nono, het Zigzag Kind (9+), de nieuwe film van de regisseur van Minoes. Met een klein Italiaans tintje, namelijk de rol van Isabella Rosselini.

Naast de Italiaanse Week is er ook ruimte voor het reguliere programma. Zo is er het meeslepende epos Kon-Tiki, het verhaal van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl, die op een vlot van Peru naar Polynesië vaart. Verder is er de heftige Zuid-Koreaanse film Pieta, over een Zuid-Koreaanse gangster die zijn verloren moeder ontmoet. En op dinsdag 28 mei natuurlijk de immens populaire boekverfilming, in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard. Deze keer Thérèse Desqueyroux, naar het boek van François Mauriac.

Pin It
Bekeken: 2744x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/