Alkmaar, 22 mei 2013. Donderdagochtend 23 mei overhandigt directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond aan wijkwethouder Anjo van de Ven het rapport over het fietsklimaat in de Alkmaarse wijk Overdie. Ook reikt hij diploma's uit aan een aantal van de tweeëntwintig allochtone vrouwen die de afgelopen maanden hebben leren fietsen. Hij zal een dringende oproep doen aan ervaren vrouwelijke fietsers om hen te ondersteunen. De uitreikingen vinden plaats aan de Thomas á Kempislaan 60. Hier is tot die dag de tentoonstelling 'Wijken voor de Fiets' te zien, die de laatste jaren in Nederland heeft rondgereisd. Daarmee komt meteen een einde aan het gelijknamige nationale project af dat in 16 krachtwijken heeft gedraaid. 

Onderdeel van het project is om in de achterstandswijken onderzoek te plegen naar het fietsklimaat en hier rapport over uit te brengen. Drempels en stimulerende factoren om te fietsen komen zo aan het licht en. Het gaat om infrastructuur maar zeker ook om cultuur en beleving. De Fietsersbond heeft samen met vrijwilligers Overdie onderzocht én samen met wijkbewoners, wijkorganisaties en gemeenten de uitvoerbaarheid van fiets-stimulerende ideeën besproken. Ook kan men een kleine enquète invullen. De Fietsersbond is benieuwd naar de reactie van de wethouder. Het rapport is in te lezen op de plaats van overhandiging. Dit is in het pand aan de Thomas á Kempislaan 60. Meer informatie is te vinden op de -website- van Wijken voor de Fiets.

 

Pin It
Bekeken: 1872x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/