Alkmaar, 21 mei 2013. Herman Bolhaar van het Openbaar Ministerie(OM) vertelde in het programma Pauw en Witteman dat er na aanleiding van de inval op de Achterdam drie of vier mensen voor de rechter moeten verschijnen. Op 15 maart deed de politie een grote inval in de hoerenstraat. Tijdens de inval zijn 57 prostituees ondervraagd. In de verhoren gaven twintig vrouwen sterke signalen af die duiden op uitbuiting en dwang. Ongeveer de helft geeft aan dat ze zeven dagen in de week moeten werken. Al deze vrouwen zijn afkomstig uit Oost-Europa.

Het OM pleit voor hogere straffen voor mensenhandelaren. De maximumstraf voor mensenhandel is op 1 april al verhoogd van maximaal acht jaar naar maximaal twaalf jaar. In de praktijk pakt dit echter anders uit. Vrijspraak volgt in ongeveer een op de drie mensenhandelzaken en voor de overige zaken is het vonnis meestal drie jaar.

Bolhaar geeft ook leiding Taskforce Mensenhandel. Deze Taskforce stelt samen met Hongarije een plan op om mensenhandel te bestrijden. In dit plan staat dat gemeenten, immigratiediensten, arbeidsinspecties en diverse andere instellingen en bedrijven de politie en het OM moeten ondersteunen om het plan uit te voeren. Ze moeten ondermeer alert zijn op signalen van mensenhandel en maatregelen treffen om deze tegen te gaan.

Pin It
Bekeken: 1626x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/