In een moeizame wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club uiteindelijk met 23-7 van hekkensluiter Spakenburg RC.

Alkmaar dacht een makkie te hebben aan Spakenburg, maar de vele nieuwe spelers bleken een echt team te worden en er werd ook onnodig balverlies geleden. Halverwege de eerste helft verzilverde Spakenburg op verrassende wijze een ruck op 5 meter van de goallijn. Met de uiterst moeilijke conversie kwam de stand op 0-7. Pas in blessuretijd scoorde Alkmaar, nadat kicker David Dekker een strafschop tussen de palen schopte (3-7).

Na een peptalk van trainer King Bala tijdens de rust ging het een stuk beter met Alkmaar. Al snel scoorde Barney Earl. Nadat Alkmaar een scrum won en David Dekker hem aanspeelde, brak Earl door en trok een lange sprint voor een try en 10-7. Even later kreeg een Spakenburger geel en 10 minuten straftijd. De penalty werd dankbaar door Dekker benut.

Met 13-7 stokte de puntenproductie. Spakenburg had de defensie weer op orde. Ook de aanval, maar die had geen effect tegen de stugge Alkmaarders. Pas vlak voor tijd werd weer gescoord. Roy van Rijn brak door langs de zijlijn en scoorde na een lange sprint een try (18-7) voor Alkmaar. Barney Earl bepaalde even later de eindstand op 23-7 met zijn try na weer een mooie doorbraak.

Bekeken: 3259x