Alkmaar, 14 mei 2013. Leerlingen in Noord-Holland Noord zijn over het algemeen positief over de sfeer en veiligheid op school. Dit blijkt uit een onderzoek onder bijna 2300 leerlingen en docenten. Maar nog steeds is een kwart van deze leerlingen het afgelopen jaar slachtoffer geweest van pesterijen, buitensluiting en discriminatie. De slachtoffers, getuigen en daders noemen gedrag en uiterlijk als de voornaamste reden tot pesten. Daarna volgen herkomst en huidskleur, handicap en chronische ziekte, geloof en geaardheid. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar en Hollands Kroon. Art1. Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord onderzoekt nu met de scholen welke inspanningen het meest kunnen bijdragen tot verbetering van de veiligheid op het vootgezet onderwijs. Pesten vindt niet alleen op school plaats, daarom worden ook sportverenigingen en jongerenwerkers bij dit proces betrokken.

Op de conferentie "Homo hoeft geen scheldwoord te zijn!", die 29 mei in het kader van de Roze Week in Alkmaar georganiseerd wordt, kunnen docenten, sporttrainers, jeugdwerkers en bestuurders meer te weten komen over het onderzoek en methoden om pesten te voorkomen. Homopesten wordt door veel scholieren toch expliciet genoemd als heftig. De conferentie plaatst homopesten in een cultuur waar veel meer aan de hand is.

Pin It
Bekeken: 1126x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/