Alkmaar, 4 mei 2013. Op woensdagavond 8 mei, de avond voor Hemelvaart, wordt voor de eerste keer de Alkmaar City Run by Night gehouden. Op die avond rennen de deelnemers door het cultuurhistorische centrum van Alkmaar. Onderweg worden ze aangemoedigd door kaasdragers, die op het Waagplein deze de mooie traditie van het kaasdragen laten zien. Diezelfde avond is het ook Swinging Night in Alkmaar. De hardloopwedstrijd wordt daarmee ook nog eens opgeluisterd door sfeervolle muziek. Wethouder Victor Kloos: "Alkmaar is een bruisende stad en biedt voor ieder wat wils. Sport, muziek en cultuurhistorie gaan in ontspannen sfeer met elkaar samen!"

De 3.000 startbewijzen voor de allereerste editie van de Alkmaar City Run by Night waren al heel snel uitverkocht. Wat voorheen de Vestloop was, wordt nu door Le Champion jaarlijks georganiseerd op de woensdagavond voorafgaande het Hemelvaartsweekend. Het parcours over 5 en 10 km gaat dwars door de historische binnenstad; de starts zijn om 20.30 en 21.00 uur vanaf het Kerkplein. Er is nog wel een na-inschrijving voor de Kids Run op 8 mei om 19:00 uur op het Canadaplein, voor 3 euro kan dan nog worden meegedaan en wordt tevens gelopen voor het Jeugdsportfonds Alkmaar. Kijk voor informatie op de website van Alkmaar City Run. Er is ook een Facebookpagina.

De avondkaasmarkt is een kleinere versie van de traditionele Alkmaarse kaasmarkt, maar beslist volwaardig, met een ladyspeaker, kaasdragers, -keurders en –handelaren. De avondkaasmarkt vindt niet alleen plaats om de eerste editie van het jaarlijks terugkerend hardloopevenement meer kleur te geven. Swinging Night staat zoals elk jaar in het teken van live muziek en gezelligheid. Buiten en in café's zijn er diverse bands te bekijken en te beluisteren.

 

Pin It
Bekeken: 1317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/