Alkmaar, 4 mei 2013. Voor de entreehal van de Westflank, de nieuwbouw van GGZ inGeest die op 10 september 2013 feestelijk wordt geopend, maakt Gijs Frieling een beeldbepalende muurschildering waar cliënten en medewerkers aan meewerken. Gijs Frieling zet met zijn werk een monumentaal beeld van huiselijkheid neer dat naar de sfeer van Russische sprookjes refereert. De kunstenaar omschrijft zijn muur vullende schildering als geruststellend en behaaglijk. Voor de muurschildering wordt een houten bank met dekens en een rustiek gestuukt aanrecht geplaatst. Op 17 april presenteerde Gijs Frieling zijn definitief ontwerp aan cliënten, medewerkers en managers van GGZ inGeest.

Na een voorbereidende workshop in eigen atelier voert Gijs Frieling met een aantal medewerkers van GGZ inGeest de muurschildering in de nieuwbouw van de Westflank uit. Cliënten zijn inmiddels druk bezig met het vervaardigen van kleine kunstwerken, die aan de muurschildering toe worden gevoegd. Het idee is dat cliënten kleine kunstwerken blijven maken, zodat een roulerende tentoonstelling ontstaat. Een tweede project is dat van beeldend kunstenaar Nina Rave. Zij ontwierp werken voor de woonkamers van de cliënten met verschillende landschappen, waarin afbeeldingen van vogels zijn verwerkt die door cliënten en medewerkers zijn gemaakt.

Created in Noord-Holland, het creatief-innovatieve programma van Cultuurcompagnie Noord-Holland dat het proces begeleidt, heeft in opdracht van GGZ inGeest inmiddels zeven kunstprojecten opgezet en gerealiseerd. Bij elk project staan het welzijn van de cliënt en de samenwerking tussen kunstenaars, cliënten en medewerkers centraal. Participatie heeft zich in eerdere kunstprojecten van GGZ inGeest bewezen.

20130504 ontwerp-frieling ggzingeest

Pin It
Bekeken: 1690x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/