Alkmaar, 2 mei 2013. In Wageningen vertrekken op zaterdagnacht 4 mei de deelnemers aan de Bevrijdingsloop. Dertien Alkmaarse lopers doen mee. Met het team van atletiekvereniging Hylas lopen ook vier Alkmaarse brandweerlieden mee. Het Hylasteam brengt met de loop het Vrijheidsvuur mee naar Alkmaar. De Bevrijdingsloop start om 0:30 uur. De lopers zullen de hele nacht doorrennen en worden voorzien van proviand en verlichting. Buiten de bebouwde kom wordt gelopen in estafetteverband. De gemeente ondersteunt het evenement om het blijvend belang van vrijheid te benadrukken en om sport zichtbaar te maken in de stad.

Op 5 mei Bevrijdingsdag arriveren de lopers naar verwachting rond 13.30 uur in het centrum van Alkmaar. Het laatste deel van de Bevrijdingsloop door de binnenstad loopt via Nieuwe Schermerweg, Kanaalkade, Waagplein, Laat, Ritsevoort, tot aan cultuurpark De Hout. Op dit traject begeleidt de politie de lopers. Het podium van het Bevrijdingsfestival in De Hout is de finish. Daar onthaalt Hugo Koeman, organisator van het 5 mei Comité, de lopers. Tussen 14.00 en 14.30 uur is het moment waarop de fakkel die de Hylaslopers dragen, wordt overhandigd aan de burgemeester Piet Bruinooge. Hij ontsteekt met de fakkel de vuurschaal, wat het moment markeert waarop het Vrijheidsvuur officieel in Alkmaar is aangekomen.

Pin It
Bekeken: 1346x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/