Alkmaar, 29 april 2013. Kaeskoppenstad wordt gedragen door figuranten en vrijwilligers. Inmiddels heeft al zo'n 400 figuranten en 100 vrijwilligers zich online aangemeld, maar zij kunnen wel nog wat extra hulp gebruiken. Nieuw dit jaar is dat figuranten zich inschrijven voor een cluster. Ze leren samenspelen met verschillende personages. Tijdens de training worden dan de rollen toebedeeld door de regisseur. Niemand is dus te laat met inschrijven voor populaire rollen. Er zullen weer edelen zijn, kledingwassers, dronkenlappen of mensen in het weeshuis. Er zijn nog enkele rollen vrij in de befaamde 'Pracktijck van Foreest': het ziekenhuis binnen Kaeskoppenstad. Ook zoekt Kaeskoppenstad nog naar figuranten voor de rollen: poortwachter, politie, geestelijke, gevangene en doodgraver. Voor kinderen en hun begeleiders zijn er een aantal nieuwe rollen bijgekomen zoals handelsgezinnen, groentetelers en een heus kinderdamspel.

De organisatie van Kaeskoppenstad heeft gekozen voor een nieuwe regisseur: Marijke Wiersma. Deze jonge enthousiaste dame kent het evenement van binnenuit en belangrijker, ze kent de stad op haar duimpje. Door het aantrekken van een professionele regisseur wordt de rode draad nog duidelijker. Ook de aanmeldingen voor de vrijwilligers lopen hard. Bijna alle taken in de Eenhoorn zijn al ingevuld. De organisatie zoekt wel nog vrijwilligers voor Stadsbakkerye Soete Koek; een 16e eeuwe bakkerij opgezet door buurtbewoners in samenwerking met Fermento, rekwisietenbeheerders, hekkenwakers en op- en afbouwers.

Kaeskoppenstad wordt gemaakt door Kaeskoppen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Opgeven voor een figurantenrol of een vrijwilligerstaak kan via de website van Kaeskoppenstad.

Pin It
Bekeken: 2070x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/