De politie waarschuwt voor klussende oplichters. Ze zijn weer opgemerkt in de provincie. Ze bieden hun diensten aan bij de deur en maken vervolgens het werk niet af, leveren slechte kwaliteit en/of hoge rekeningen. Mensen worden dikwijls bedreigd als ze het werk niet gunnen of niet willen betalen. Vooral ouderen en alleenstaanden zijn kwetsbaar.

De klusjesmannen spreken Engels, hebben vaak Oost-Europeanen in dienst en rijden in busjes met Iers of Brits kenteken, die soms zeer professioneel ogende belettering hebben. Nederlandse of Oost-Europese kentekens komen ook voor. De klussers leveren dikwijls eerst net werk in de buurt voor mond-tot-mond reclame. Ze ontduiken belasting en zijn hier vaak met hun hele gezin. Hun kinderen gaan vaak niet naar school.

De politie benadrukt het belang van het melden van malafide praktijken of verdachte situaties. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Bij spoed, bijvoorbeeld bedreiging, bel dan 112.

Pin It
Bekeken: 3484x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/