Omdat KunstNetTV 20 jaar bestaat is in de jubileummaand oktober een item te zien waarin zeven kunstliefhebbers bij hen thuis aan het woord komen. Ze hebben allemaal een origineel kunstwerk van een kunstenaar. Maar waarom? KunstNetTV sprak met deze klanten van de Kunstuitleen Alkmaar.

Waarom leen je een kunstwerk bij de Kunstuitleen en hoe kom je tot een keuze? Wat maakt dat je houdt van het werk en wanneer wil je het absoluut niet meer kwijt? Moet je veel van kunst weten en hoe kom je er samen met je partner uit? Vooral als een ieder een ander voorkeur heeft! Op al deze vragen geven ‘kunstleners’ Annemieke van den Berg, Henk de Rover, Klaas Kirpensteijn, Edith Brandt, Kerstin Hopman, Jaap Walhout en Sabeth de Boer persoonlijk antwoord.

De Kunstuitleen Alkmaar ontstond eind jaren ‘60 / begin jaren ‘70 met de gedachte dat iedereen kunst moest kunnen aanschaffen. Vooral door kunstenaars ontstonden in het hele land initiatieven tot het oprichten er van. Zo ook in Alkmaar. Eerst waren er twee locaties: een in het gebouw van de kunstenaarsvereniging aan de Doelenstraat en een in het voormalige gebouw van het kadaster aan de Gedempte Nieuwesloot. Na een fusie was de Kunstuitleen Alkmaar vele jaren gevestigd in de Everardus Witteschool achter Theater de Vest. Nu is het te vinden in de voormalige ambachtsschool aan de Bergerweg. Op een prachtige locatie waar meerder culturele organisaties zijn ondergebracht.


Behalve interviews met zeven klanten van de Kunstuitleen filmde KunstNetTV objecten, foto’s en schilderijen op kantoren en huizen verspreid in Alkmaar e.o. Deze KunstNetTV uitzending werd in samenwerking met de Kunstuitleen Alkmaar mogelijk gemaakt. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv

Pin It
Bekeken: 3132x
https://ee.itk.ac.id/data/