Alkmaar, 3 april 2013. Het vooronderzoek naar de dood van de Alkmaarse Michelle Mooij wordt heropend door het Gerechtshof van Amsterdam. Aan de exacte doodsoorzaak wordt getwijfeld omdat haar lichaam op 17 januari 2010 onder verdachte omstandigheden werd gevonden. Toen werd ervan uitgegaan dat de toen 24-jarige Michelle zichzelf in de woonkamer had opgehangen, maar de ouders van de vrouw twijfelden daar direct aan. Het sporenonderzoek dat de politie uitgevoerd had zou niet nauwkeurig genoeg zijn geweest, en het geweldadige verleden van het toenmalige vriendje van Michelle, de toen 27-jarige Ian A., zou onvoldoende onderzocht zijn. De bange vrouw zou regelmatig gezegd hebben dat zij door A. bedreigd, mishandeld en verkracht werd. De politie zag A. echter niet als verdachte in de zaak en deed de zaak af als zelfmoord.

Michelle en A.hadden een explosieve relatie waarin ernstige mishandeling en verkrachting regelmatig voorkwam. Met een vriendin heeft Michelle vaker aangifte wegens mishandeling gedaan, maar telkens weer ingetrokken omdat ze angst had voor de woedende reactie van haar vriend. Ian A. is in het verleden veroordeeld voor geweldpleging maar zelfs na het uitzitten van zijn straf bleven de twee elkaar zien. Toen op de ochtend van 17 januari 2010 Michelle dood werd gevonden, was Ian A. die nacht in haar flat aanwezig. Hij verklaarde dat terwijl hij lag te slapen, zijn vriendin zelfmoord had gepleegd door zichzelf met een riem op te hangen.

Alice en Martin Mooij, de ouders van Michelle, zijn blij dat de zaak heropend wordt om de precieze doodsoorzaak te achterhalen maar beseffen dat weer veel emoties losgemaakt gaan worden.

Pin It
Bekeken: 1657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/