Alkmaar, 28 maart 2013. Misschien is de overlast van hondendrollen binnenkort voorgoed voorbij. Het CDA heeft plannen om het probleem effectief aan te pakken met behulp van een DNA-test. De hondenbezitters zullen bij een dierenarts langs moeten gaan om wangslijm van hun viervoeter af te laten nemen. Die gegevens worden opgeslagen in een aparte database. Wanneer controleurs van de gemeente ergens een onopgeruimde drol vinden nemen zij een stukje van de drol mee. Door in een laboratorium de hondenpoep te laten analyseren kan de eigenaar van de hond opgespoord worden, die een boete van 130 euro kan krijgen.

De hondenbezitters kunnen niet door de wet gedwongen worden om mee te doen aan de DNA-test. Om hondeneigenaren over de streep te trekken, wil het CDA de hondenbelasting met 50 euro verlagen voor hondenbezitters die meewerken aan het opzetten van de database. Het verhaal komt niet zomaar uit de lucht vallen, want een database voor paardenpoep bestaat inmiddels al. Maar die wordt niet gebruikt voor het opsporen van een paardeneigenaar via een achtergelaten paardenvijg.

 

Pin It
Bekeken: 1506x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/