Alkmaar, 27 maart 2013. Van 30 maart t/m 6 april vindt de vierde Nationale Autismeweek plaats. In deze week, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds, wordt aandacht gevraagd voor de circa 190.000 mensen met autisme in Nederland. Autisme is een aangeboren hersenstoornis die de verwerking van signalen verandert. Sportservice Noord-Holland heeft een overzicht van sporten beschikbaar voor mensen met autisme. Zij vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht de beperking, kan deelnemen aan een passende sportactiviteit.


Het is voor veel kinderen en volwassenen met een vorm van autisme niet vanzelfsprekend om aan sport te doen, door de manier waarop zijn de wereld beleven, en de manier waarop de wereld hen ziet. Dat is zonde en helemaal niet nodig. Wel is het nodig dat de sportomgeving goed met de autist om kan gaan. Gelukkig zijn er vele verenigingen in de omgeving die dat kunnen, en hebben sommigen zelfs speciale groepen. Sportservice Noord-Holland heeft geprobeerd om al deze verenigingen in beeld te krijgen en waar nodig te ondersteunen.

In de regio Noord-Kennemerland zijn op dit moment 24 verenigingen/organisaties bekend die een aanbod hebben voor mensen met autisme. Ook hebben Sportservice N-H vorig jaar twee workshops verzorgd, zodat begeleiders van sportteams beter weten hoe ze met autisme om kunnen gaan. Een overzicht van alle verenigingen die graag mensen met autisme ontvangen staat op de website van de organisatie onder sportaanbod. Het landelijke programma van de Autismeweek 2013 staat -hier-.

Foto: Aangepast sporten tijdens de Sportdag Buitenspel

20130327 autisten sportdag buitenspel

 

Pin It
Bekeken: 1369x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/