Alkmaar, 20 maart 2013. Elk jaar is er de landelijke dag van de leerplicht. Deze dag valt dit jaar op donderdag 21 maart 2013. De Leerplichtwet 1969 biedt alle jongeren in Nederland de mogelijkheid om naar school te gaan en diploma's te halen. Dit jaar is het thema 'je school afmaken'. In de huidige economische omstandigheden is het belangrijk een startkwalificatie te bemachtingen. Uit onderzoek blijkt dat het nu juist voor jongeren extra zwaar is om werk te vinden. Voor een succesvolle start op de arbeidsmarkt is een startkwalificatie (MBO niv.2, HAVO- of VWO-diploma) voor een jongere onmisbaar.

De gemeente Alkmaar en omliggende gemeenten in Noord-Kennemerland besteden aandacht aan de dag van de leerplicht. Vanuit Alkmaar worden jongeren die op het voortgezet onderwijs en MBO zitten opgeroepen om te reageren op tweets. Vanaf maandag 18 maart 2013 tot en met de dag van de leerplicht op 21 maart 2013, stuurt de gemeente Alkmaar (@gemeentealkmaar) elke dag een tweet met een stelling. Deze hebben te maken met leerplicht en onderwijs. Jongeren wordt gevraagd te reageren met #dvdl072.

De drie leukste tweets ontvangen op 25 maart 2013 in het stadhuis een prijs uit handen van de wethouder van Jeugd & Onderwijs, Mirjam Hamberg (SP). 

Pin It
Bekeken: 1141x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/