Alkmaar, 15 maart 2013. Vanuit het Buurthuis Bloemwijk maakt een groep tieners een rap om geld in te zamelen voor 538voorWarchild. Buurtvereniging Bloemwijk heeft met ondersteuning van Tune4u en Kern8 een project ontwikkeld op vraag van de jeugd, om hun muzikale ideeën in te zetten voor het goede doel. In 7 bijeenkomsten zullen deze enthousiaste tieners een Warchild-rap ontwikkelen. De vraag van de enthousiaste tieners om een muzikale workshop in huiskamer Bloemwijk, was de basis voor Annette Schanssema (Voorzitter Buurtvereniging Bloemwijk) en Kevin Korthagen (Welzijnswerker Kern8) om samen met hen hier een project van de maken.

Mede dankzij regiegroep Alkmaar Zuid werd het mogelijk om het muzikale enthousiasme van Marco Emmerig (Tune4u) in te vliegen en de jeugdige rappers in spe te begeleiden bij de ontwikkeling van hun rap. Ter voorbereiding hebben de jongens de film "Wit licht" gekeken en informatie gekregen over wat Warchild doet. Inspiratie volgde snel. De laatste paar bijeenkomsten zullen besteed worden aan het opnemen van de stemmen en afmixen. War Child krijgt de inkomsten van de verkoop van de CD, het geld inzamelen met optredens en vele andere ideeën om deze singel te promoten.

In 2011 heeft vanuit Buurthuis Bloemwijk een soortgelijk project plaatsgevonden. Tieners maakten toen een poplied, waarvan de opbrengsten zijn gedoneerd aan KWF kankerbestrijding. Dit lied is toen gemaakt voor één van de vrienden uit de groep die in die tijd streed tegen kanker en dit gelukkig heeft overleefd.

20130315 buurthuis bloemwijk warchild rap

 

Pin It
Bekeken: 1899x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/