Alkmaar, 14 maart 2013. In deze 'Week van de zorg' werden op PCC Oosterhout een aantal activiteiten georganiseerd met dit thema. Op maandag stond de 'Zorgtrailer' op het schoolplein van PCC Oosterhout. Tweede- en derdejaars leerlingen met interesse in een opleiding in de zorg konden games spelen en informatie krijgen over het werken in de zorg. Dinsdag bezochten ruim 50 derde- en vierdejaars leerlingen een toneelstuk over het de zorgsector. Vandaag gingen 60 brugklasleerlingen 'slow-daten' met ouderen uit de omgeving van de school en eigen grootouders.

Om 10.00 uur werden de ouderen ontvangen door de leerlingen in de aula. Om aan elkaar te wennen, werd gestart met een quiz, waarbij ouder en jong overlegden over de antwoorden. Aansluitend gingen de leerlingen in tien korte rondes van zes minuten het gesprek aan met de senioren, die veelal afkomstig waren uit de omringende wijk van de school. Ook een aantal eigen opa's en oma's was aanwezig.

De leerlingen hadden tijdens de lessen al vragen voorbereid, denkende aan zowel het heden als het verleden: onderwijs, vervoer, voedsel, kleding, wonen, normen & waarden, vrijetijdsbesteding en media. De ouderen vertelden uitgebreid te horen op turf stoken, klompen dragen, nauwelijks openbaar vervoer hebben, maar ook over het karige dieet en het wonen in steenkoude huizen. Gedurende twee uur werd er aandachtig naar elkaar geluisterd en vaak verbaasd gereageerd. Een was een leerzame ochtend voor zowel jong als oud.

20130314 pcc zorgweek

 

Pin It
Bekeken: 1178x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/